دسته بندی کتاب‌ها منو
دسته بندی کتاب‌ها

اشتباه های رایج در نگهداری مواد غذایی

یکشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۸

برخی اشتباهات رایج در نگهداری مواد غذایی را که تقریبا همه ما نسبت به آن کم توجهیم را مرور می کنیم:

نگهداری مواد غذایی در محیط مرطوب

نگهداری مواد غذایی در معرض نور خورشید

انتخاب ظروف نامناسب

خریدن مواد غذایی که واقعا به آنها علاقه ندارید

نگهداری مواد غذایی با نوسانات دمایی شدید

استفاده نکردن از برچسب برای مواد غذایی منجمد

پر کردن بیش از حد یخچال

توزیع نامناسب مواد غذایی در قفسه های یخچال

بی توجهی به دمای یخچال

نگهداری مواد غذایی در ظروف روباز سبب افت مواد غذایی می شود. اکسیژن موجود در فضا می تواند با بسیاری از ترکیبات مغذی واکنش دهد و سبب افت تغذیه ای غذاها شود. در چنین شرایطی مواد غذایی سریع تر آب خود را از دست می دهند و حالت چروکیده پیدا می کنند. بد رنگ و قهوه ای شدن در مورد بسیاری از میوه ها و سبزیجات خرد شده در این شرایط تسریع می شود.

نگهداری مواد خام کنار غذاهای پخته اشتباه رایجی است که بسیاری از ما انجام می دهیم و سلامتی خود را به خطر می اندازیم. مواد غذایی خام به ویژه انواع گوشت ها بایستی در ظروف بسته بندی مناسب و در بخش های سردتر یخچال قرار گیرند و هیچ گونه تماسی با غذاهای پخته نداشته باشند. در غیر این صورت خطر آلودگی غذاهای پخته با باکتری های خطرناک نظیر سالمونلا و اشرشیاکلی وجود دارد.

نگهداری تخم مرغ در در یخچال باعث می شود هر بار که در یخچال باز و بسته می شود، آن ها در معرض نوسانات دمایی شدید قرار گیرند و عمر نگهداری آنها کاهش می یابد.

منبع: روزنامه جام جم شماره 5432
نویسنده: دکتر مریم قادری قهفرخی
نظرات کاربران

توجه: توجه

امکان ثبت نظر برای این مطلب وجود ندارد.